Näinpä näin. Iso ahaa elämys koettiin muumimaailmaan matkalla kun junan vessassa isi meni ja pissasi seisaaltaan tyttäremme ollessa vieressä. (sanoi mulle ettei voi pissata istuulleen ku oli niin ahasta,katoin hetken ja kysyin miten luulet minun sen hoitavan?) Siinä sitten seisoi vessassa esikoinen ja totesi vakavana. Isi pissaa erilälailla ku sää. Se seisoo ja tekee näin *tyttö näyttää kuinka seisotaan ja pidetään pippelistä kiinni* Hauska juttu sinänsä koska olemme käyneet useita kertoja saunassa koko perheenkesken eikä isin erilaisuus ole koskaan aiheuttanut minkäänlaisia kysymyksiä.

Nyt perheessä siis asuu tyttöjä ja poika, kuten esikko asian esittää. Otitko sinä äitin vaimoksesi isi?Oletteko häissä? (naimisissa) sitten kun minusta tulee iso niin minä menen häihin Pekan kanssa. Sitten minusta tulee äiti ja mulle tulee iso maha ja mää synnytän lapsen. Sitten sanon että sen nimeksi tulee Anniina. Äiti sitten sinusta tulee mummo. Äiti kuulitko sää? Kun mun mahasta tulee vauva niin sitten susta tullee mummo. Sydän heitti pari kertaa voltin. Mummo?Minusta? Kriisi oli melkein valmis kunnes tajusin ettei asia ehkä ollut vielä ajankohtainen. Tyttäremme menee ensivuonna eskariin. Asiaa puitiin kuitenkin vielä miehen kanssa illalla, käsiteltiin poikakaverit, juuri ne mopon bensalta haisevat amisviiksiset pojanklopit.Kyllä me tiietään mikä niilläkin sitten on mielessä *nyrkinheristeliö* Ehkäisyasiat ja se voi kamala soikoon!Mummoksi ja papaksi tulo. Tuo miespuoleinen on jo päättänyt että häntä ei sitten papaksi kutsuta. Noh, ehkä hänelläkin on vielä hetki aikaa sopeutua ajatukseen, että tyttärien elämään tulee joku päivä mies joka on niiden silmissä kovempi jätkä kuin iskä. 

Isi osaa muutenkin paljon juttuja joita äiti "ei". Isi lukee paremmat iltasadut, vaikka kirja olisi sama mitä äiti lukee. Isi pelaa pleikkaa, äiti ei. Joo isillä on aikaa pelata sitä, mutta ajankäytöstä on kai turha vielä lapselle selitellä. Isi käy töissä paperitehtaalla, mutta tytön mielestä isi tekee lentokoneita. Kun kuuli sanan paperitehdas niin työnkuva muuttui. "mun isi tekee paperilentokoneita" mitä äiti sitten tekee? No ruokaa tietysti. Ja onhan sillä se kauppa liikenneympyrässä. Siis työpaikka,mutta tytön mielestä se on äidin kauppa. Meillä on siis mielenkiintoinen perhe. Kiteytettynä se kuitenkin on näin: Meidän isi on Batman,äiti on kissanainen,hänestä itsestään tulee isona Lumikki ja pikkusisko on pikkumyy.